Tuesday, October 26, 2010

cestitka

Today's move was seen as a reward for President Boris Tadic, the pro-western democrat and Serbian leader who recently dropped attempts to question Kosovo's independence and agreed to EU-sponsored talks with the Kosovo Albanian leadership . (the guardian, 10/25/10)

Od aktualne vlasti izabrana, komplikovana igra "i Kosovo i EU" ,pretvara se u igru: "hvala za Kosovo, mozda vas,nekad, i primimo u EU".

U svim civilizovanim drzavama zbog grubog krsenja ustava podnosi se ostavka(resignation) ili se primenjuje smenjivanje( impeachment's), uz moguce sudsko gonjenje.

 Rugajuci se ustavu zemlje ciji je predsednik, g-din Tadic, upucuje gradjanima Srbije cestitke sto je uspeo da trampi Kosovo i Metohiju za neizvesnu buducnost clanstva u EU. Ponesen slavljem sto je dobio nagradu za ono sto bi se i izdajom moglo zvati, zaboravio je da gradjanima saopsti cime je zapravo nagradjen: neizvesnim procesom prijema Srbije u EU ,koji svaka od 27 clanica EU moze prekinuti, zbog raznih razloga, bilo kada i bilo zbog cega: Mladic, Hag, mafija...

Tretirajuci vecinu gradjane Srbije nedovoljno doraslim njegovoj drzavnickoj mudrosti, g-din Tadic, daje sebi pravo koje mu, prema Ustavu, ne pripada: on NECE dovoditi u pitanje samostalnost Kosova. Odakle , srvarno, tolika drskost u krsenju Ustava? Verovatno u uverenju u dozivotnu vladavinu. Nista novo-vec smo imali slicno iskustvo.

Hvala postarima u Briselu sto ce, iz jedne kancelarije EU ,preneti u drugu, kancelariju EU, pismo iz Srbije kojim ona potvrdjuje svoju zelju da se pridruzi EU.
Cestitke i hvala i g-dinu Tadicu sto se razmotriti svaku od ovih opcija:
a) ostavka;
b) smenjivanje;
c) posledice sudskog procesa za izdaju-naravno, ne zbog EU, vec zbog nacin i cene kojom zeli ugurati Srbiju u EU.
 
 

No comments:

Post a Comment