Wednesday, September 28, 2011

STA DA SE RADI ?

"KFOR PUCAO NA SRBE, IMA RANJENIH...."
KFOR PUCAO U SRBE, ZAR NE!

KOLIKO JE BEZ CASTI VLADAJUCA GARNITURA U SRBIJI DOKAZUJU I POSLEDNJI PUCNJI U SRBE NA KiM OD STRANE ONIH, U CIJE CLANSTVO, TA SRPSKA, NECASNA, IZDAJNICKA I SRAMNA VLAST, GURA SRBIJU.

SMUSENIM IZJAVAMA, NARCISOIDNIM  SLIKANJEM ZA NOVINE, NEPREKIDNIM TRABUNJANJEM O EVROPI NA DOHVAT RUKE, NEODGOVORNIM ZADUZIVANJEM I IZDAJNICKOM POLITIKOM PREMA VITALNIM NACIONALNIM INTERESIMA, VLADAJUCA SRPSKA GARNITURA, NAJVECI JE NEPRIJATELJ SRBA I SRBIJE.

STA , STVARNO , DA SE RADI DOK KFOR PUCA U SRBE?

1. NEOPHODNO JE DA BORIS TADIC BUDE SMENJEN I PROGLASEN NESPOSOBNIM ZA DALJE OBAVLJANJE FUNKCIJE PREDSEDNIKA SRBIJE, JER SVOJOM OPSESIJOM O EVROPI KOJA NEMA ALTERNATIVU, ZRTVUJE VITALNE SRPSKE INTERSE.

2. SVE PREGOVORE SA QUAZI DRZAVOM KOSOVO TREBA PREKINUTI I OD RELEVANTNIH SVETSKIH FAKTORA ZAHTEVATI STRIKTNO POSTOVANJE REZOLUCIJE 1244 SB UN.
SVE SRPSKE "PREGOVORACE" OPOZVATI I ZABRANITI IM SVAKU DALJU NADLEZNOST U VEZI SA KiM.

3. LAZNOJ DRZAVI KOSOVO TREBA POSLATI JASAN SIGNAL DA SVAKI, DALJI, AKT NASILJA NAD SRBIMA I DRUGIM, NEALBANSKIM, ZIVLJEM   IMACE ADEKVATAN ODGOVOR DRZAVE SRBIJE.

4. RADI DOSTOJANSTVA DRZAVE SRBIJE SVE , DALJE, KONTAKTE SA EULEXOM TREBA PREKINUTI I TRAJNO SUSPENDOVATI.

5.  NEOPHODNO JE DA SE HITNO RASPISU PARLAMENTARNI IZBORI I, BEZ OBZIRA NA REZULTATE IZBORA, FORMIRA VLADA NACIONALNOG SPASA KOJU BI CINILI CLANOVI SVIH PARTIJA SA PREDJENIM CENZUSOM. PRIMARAN ZADATAK TAKVE VLADE BIO BI OPORAVAK EKONOMIJE, ZASTITA NACIONALNIH INTERESA, BORBA PROTIV KRIMINALA I DOSLEDNA POLITIKA VOJNE NEUTRALNOSTI.

6. OBZIROM NA STANJE U ZEMLJI, VLADA NACIONALNOG SPASA, TREBALO BI DA ZA IZVESNO VREME, DOK SE NE STABILIZUJE EKONOMIJA I POTPUNO PROFUNKCIONISE VLADAVINA PRAVA, OSTAVI PO STRANI NAPORE ZA ULAZAK U EU, ZAHVALI SE EU NA SVU, DOSADASNJU I BUDUCU POMOC I PRESTANE SA ISCRPLJIVANJEM JAVNOG MNJENJA OBECANJIMA KOJA NISU REALNA.

7. SVI EKONOMSKI POTENCIJALI SRBIJE MORAJU BITI USMERENI NA SMANJENJU ZAVISNOSTI OD INOSTRANIH KREDITA SA POSEBNOM PAZNJOM NA ZADUZIVANJA PREKO MMF.

8. SVI OBLICI "DIVLJE" PRIVATIZACIJE MORAJU SE REVIDIRATI PREKO DELOVANJA ZAKONA TRZISTA.

9. NEOPHODNO JE STVORITI NAJPOVOLJNIJE USLOVE KAKO DOMACIM, TAKO I STRANIM KOMPANIJAMA DA ULAZU U OTVARANJE NOVIH RADNIH MESTA IZ OBLASTI VISOKIH TEHNOLOGIJA.

10. OMOGUCITI POVOLJNE USLOVE ZA FINANSIRANJE POLJOPRIVREDE I POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA VISOKE OBRADE. STROGO KONTROLISATI I ELIMINISATI GMO HRANU.

11. TEMELJNO PREISPITATI OBRAZOVNI SISTEM I PRILAGODITI GA ZAHTEVIMA SAVREMENIH TEHNOLOGIJA.

12. NEOPHODNO JE DA SE IZVRSE PROMENE U ZAKONODAVNOM SISTEMU I SISTEM PRILAGODI NE SAMO SA ZAHTEVIMA RAZNIH, NE VLADINIH ORGANIZACIJAMA, VEC I ZAHTEVIMA REALNOG ZIVOTA U SRBIJI.
POTREBNO JE DA SE USPOSTAVE NAJVISI PRAVNI STANDARDI U ZASTITI DECE, OMLADINE I RAVNOPRAVNOSTI POLOVA. NEZAVISNO SUDSTVO MORA BITI EFIKASNO I LISENO SVIH , POZNATIH ,DOSADASNJIH, MANA.

13. POTREBNO JE REDEFINISATI VOJNU DOKTRINU I PRILAGODITI JE BEZBEDONOSNIM IZAZOVIMA VOJNO NEUTRALNE SRBIJE. MOGUCA VOJNA PROIZVODNJA  TREBA DA SE PRILAGODI ZAHTEVIMA EFIKASNE, MODERNE I RESPEKTIVNE ARMIJE SRBIJE.

14.STVORITI EFIKASAN ZDRAVSTVENI SISTEM DOSTOJAN SVAKOM GRADJANINU SRBIJE.
PRILAGODITI SISTEM SOCIJALNE ZASTITE EKONOMSKIM USLOVIMA. PRILAGODITI RADNO ZAKONODAVSTVO KORISTECI POZITIVNA I EFIKASNA  EVROPSKA ISKUSTVA.
UVESTI MINIMALNU, OBAVEZUJUCU, SATNICU ZA ZAPOSLENE.

15.POSEBNO POSVETITI PAZNJU OCUVANJU PRIRODE I COVEKOVE OKOLINE. POOSTRITI PROPISE  KOJI REGULISU ZASTITU ZIVOTNE SREDINE.

16.UKINUTI SVE MONOPOLE ZA IZVOZ I UVOZ ROBA. ORGANIZOVATI EFIKASNU KONTROLU ROBA IZ UVOZA, NAROCITO PREHRAMBENIH PROIZVODA I POOSTRITI SANKCIJE ZA NEPOSTOVANJE UTVRDJENIH STANDARDA.
ELIMINISATI, ODNOSNO SVESTI NA NAJNIZU, MOGUCU MERU SVE OBLIKE SIVE EKONOMIJE.

NAPRED RECENO NE PRETENDUJE DA BUDE "ODGOVOR" NA STANJE U SRBIJI, OVO JE SAMO SKROMAN POKUSAJ DA SE DOPRINESE RAZMISLJANJU STA STVARNO DA SE RADI, DOK KFOR PUCA U SRBE!

No comments:

Post a Comment