Saturday, January 12, 2013

DA LI VLADA SRBIJE IMA PRAVO DA GRADJANIMA SRBIJE NAMECE GMO HRANU?

OD IZBORA NOVE VLASTI U SRBIJI (NIKOLIC-DACIC), U NOVINAMA BLISKIM VLADAJUCOJ GARNITURI, POVREMENO SE OBJAVLJUJU CLANCI O TOME DA CE SRBIJA MORATI DA MENJA SVOJE ZAKONE I OMOGUCI UVOZ GMO HRANE ILI SEMENA ZA PROIZVODNJU GMO ZITARICA I DRUGIH GMO PROIZVODA.

POJEDINCI , BLISKI VLADAJUCOJ GARNITURI, IZJAVLJUJU PRITSAK DA SRBIJA IZMENI ODGOVARAJUCE ZAKONE DOLAZI PREKO AMBASADA POJEDINIH ZEMALJA, PREKO BANAKA KOJE POSLUJU U SRBIJI I KOJE SU SPREMNE DA FINANSIRAJU PROIZVODNJU FRANKENSTAJ HRANE, VELIKIH BELOSVETSKIH KOMPANIJA I POJEDINACA U SRBIJI I VAN SRBIJE.

IZ NADLEZNIH MINISTARSTAVA , POJEDINCI IZJAVLJUJU, DA CE SRBIJA MORATI DA PRIHVATI IZMENU ZAKONA I PRIHVATI GMO, JER NASE CLANSTVO U STO(WTO) I EU(BEZ ALTERNATIVE) NECE BITI MOGUCE BEZ IZMENE ZAKONA KOJI REGULISE PROIZVODNJU, UVOZ I PRODAJU PREHRAMBENIH PROIZVODA.

ISTORIJA OVE VRSTE PRITISAKA OTPOCELA JE JOS U VREME BROZOVE DIKTATURE , KADA SMO USVOJILI PSENICU "TALIJANKU"( TO JE BILA HIBRIDNA SORTA A NE GMO). TA PSENICA SLUZI ZA ISHRANU KONJA, A KOD NAS JE TREBALO DA POKAZE PREDNOSTI SOCIJALISTICKE POLJOPRIVREDE, STO JE DOVELO DO TOGA DA SRPSKE SORTE TVRDOG ZITA NESTANU SA SRPSKIH POLJA.

NE MOZE SE RAZUMETI DRUGACIJE, VEC DA POMENUTIM CLANCIMA I IZJAVAMA ZVANICNIKA, VLADAJUCA GARNITURA SONDIRA OBAVESTENOST SRPSKIH GRADJANA O GMO HRANI I SPREMNOST GRADJANA DA KAZU NE GMO HRANI I NJENOJ PROIZVODNJI.

PRIMORANI DA ZIVE U BEDI OD DOLASKA MILOSEVICA NA VLAST, PREKO TADICEVE NEOTITOVSKE TIRANIJE, GRADJANIMA SRBIJE PRETI OPASNOST DA JOJ SADASNJA VLAST, EVENTUALNIM PRIHVATANJEM GMO POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE, ZIVOT UCINI JOS MIZERNIJIM, A BUDUCNOST NOVIH GENERACIJA PODREDI INTERESIMA MONSTRUOZNIH SVETSKIH KOMPANIJA, KAO STO JE MONSANTO I DR, KOJIMA JE PROFIT JEDINI MOTIV, A KRAJNJI CILJ DA KONTROLISU SVETSKU PROIZVODNJU HRANE.

PRIHVATANJEM GMO HRANE I NJENE PROIZVODNJE, RATOVI IZMEDJU DRZAVA BICE PO SVOJIM POSLEDICAMA TV IGRICE U POREDJENJU SA POSLEDICAMA KOJE CE , U NE TAKO DALEKOJ BUDUCNOSTI, PROIZVESTI GMO HRANA I NJENA PROIZVODNJA.

VLADAJUCA GARNITURA U SRBIJI NEMA PRAVO DA ZBOG BILO KOG "UZVISENOG" CILJA PRIHVATI UCENE GMO MONSTRUMA, A GRADJANI SRBIJE NEMAJU PRAVO NA APATIJU I INDOLENCIJU PREMA OVOM PROBLEMU. U VISE OD DVADESET AMERICKIH DRZAVA ORAGANIZOVANI SU POKRETI DA SE GMO MONSTRUMIMA OGRANICI DELOVANJE, A PROIZVODI GMO OBELEZE. AMERICKI DEMONSRANTI NOSE PAROLE : AKO ONI MOGU DA PROIZVODE, MI IMAMO PRAVO DA ZNAMO.

SVE JE VISE NAUCNIH STUDIJA KOJE RAZOTKRIVAJU POGUBNOST PO LJUDSKO ZDRAVLJE I ZDRAVLJE ZIVOTINJA UZIMANJE GMO HRANE.

NEDAVNO JE OBJAVLJENO KAKO KOMPANIJA KOJA JE NAPRAVILA FRANKEFISH-SALMON(LOSOS) VRSI LOBIRANJE DA MONSTRUM RIBA BUDE PRIHVACENA I PROGLASENA BEZOPASNOM ZA ISHRANU.NEDOSTATAK PARA JE JEDINI MOTIV DA USDA ODOBRI MONSTER FISH, PREDOCEN KONGRESU USA, A AKO SE TO NE DESI KOMPANIJA IDE U STECAJ.

VLADAJUCA GARNITURA U SRBIJI JE, SIGURAN SAM , OBAVESTENA O SVIM SUMNJAMA I OPASNOSTIMA KOJE DONOSI , EVENTUALNA, IZMENA SRPSKIH ZAKONA U KORIST GMO HRANE, NJENE PROIZVODNJE I PRODAJE.

SRPSKA POLJOPRIVREDA: ORANICE, SUME , VOCNJACI, PSENICNA I KUKURUZNA POLJA, STOKA, RIBNJACI, VINOGRADI ITD. U VLASNISTVU SU SRPSKIH GRADJANA: ONIH KOJI PROIZVODE HRANU I ONIH KOJI TU HRANU KUPUJU I KORISTE. DAKLE, SVI GRADJANI SRBIJE MORAJU JASNO STAVITI DO ZNANJA, NE SAMO SADASNJOJ VLADAJUCOJ GARNITURI, VEC I SVAKOJ BUDUCOJ, DA GMO NEMA MESTA U SRBIJI I DA SRPSKA POLJOPRIVREDA NE MOZE I NE SME BITI PREDMET TRGOVINE NI ZA KAKVO CLANSTVO U BILO KOJOJ SVETSKOJ ILI EVROPSKOJ ORGANIZACIJI.

SLEDECI PUT: STA STVARNO PISE U STO(WTO) DOKUMENTIMA I STA ,PRIKRIVENI, SRPSKI GMO LOBISTI PRICAJU DA TAMO PISE.

No comments:

Post a Comment