Saturday, January 19, 2013

G-din DACIC, COVEK NEJASNIH NAMERA ILI POKUSAJ TIHOH DRZAVNOG UDARA

HORSKE IZJAVE SRPSKIH POLITICARA DA NEMA NE(SLOGE) U KOALICIJI, OSIM ZA LAIKE, BILE SU JASAN ZNAK DA NESTO NE STIMA MEDJU KEOALICIONIM PARTNERIMA. REZOLUCIJA O KOSOVU IZGLASANA JE I POKAZALA IZVESTAN STEPEN JEDINSTVA O TAKO VAZNOM PITANJU IZMEDJU DELA OPOZICIJE I VLADAJUCE GARNITURE. ISTOVREMENO, TA JE REZOLUCIJA POKAZALA OGROMNU PUKOTINU KOJA POSTOJI UNUTAR VLADAJUCE GARNITURE. NE ULAZECI U DETALJE OVE PUKOTINE ,OCITO JE DA JE ONA STVORENA CENTRIPETALNIM AKCIJAMA URS, SPS I SNS.

STICE SE UTISAK DA JE, NAJVAZNIJI, GENERATOR OVE PUKOTINE G-din IVICA DACIC, PTREMIJER I MINISTAR UNTRASNJIH POSLOVA SRBIJE.

USPESNO PREOBRACAJUCI SEBE U "MODERNOG " SOCIJALISTU POSTAO JE PARTNER U VLASTI S TADICEVIM DEMOKRATAMA I POSTAO MINISTAR UNUTRASNJIH POSLOVA. ZA VREME VLADAVINE G-dina TADICA, PRETEZNO OKUPIRAN AKCIJAMA PROTIV NARKO DILERA, PROMAKLE SU MU KRIMINALNE RADNJE GOSPODE KOJE SADA HAPSI NJEGOV PRVI ZAMENIK, G-din VUCIC.

POBEDOM SNS, NA PROSLIM IZBORIMA, G-din DACIC, PRESAO JE NA STRANU POBEDNIKA I U POST IZBORNOJ TRGOVINI, POSTAO PREMIJER SRBIJE I OSTAO NJEN PRVI POLICAJAC.ZAUZET DVEMA VAZNIM FUNKCIJAMA NIJE ZNAO DA POLICIJA PRISLUSKUJE(' NEMAM VEZE SA TIM'), A TEK ONDA SE SETIO DA I NJEGA PRISLUSKUJU .

OD SVOG USTOLICENJA ZA PREMIJERA I, PONOVO, ZA MINISTRA UNUTRASNJIH POSLOVA, G-din DACIC NE PRESTAJE, SVOJIM VOLUNTARISTICKIM IZJAVAMA I LAPIDARNIM OBJASNJENJIMA ONOGA STO NIJE REKAO KADA JE TO ISTO REKAO, DA ZBUJUJE I ONAKO ZBUNJENO JAVNO MNJENJE U SRBIJI.

PRVO NAS JE OBAVESTIO DA ON HOCE ZEMALJSKU A NE NEBESKU SRBIJU I TIME NAS, USTVARI ,OBAVESTIO DA ON NIJE MNOGO ZAINTERSOVAN ZA KOSOVO . IZ NJEGOVIH DALJIH NASTUPA JASNO JE DA JE KOSOVO ZA NJEGA SAMO PREDMET TRGOVINE ZA DOBIJANJE DATUMA ZA OTPOCINJANJE PREGOVORA O ULASKU SRBIJE U EU. NJEGOVA IZJAVA DA JE KOSOVO OTETO TREBALO JE DA OTREZNI SRBE OD " PIJANSTVA " KOSOVOM , PIJANSTVA KOJE SAMO ON PREPOZNAJE I NIKO VISE. IPAK, ZA NAS "PIJANE" OD KOSOVA BIO JE TO POZIV DA SE DIGNU RUKE OD KOSOVA I PRIHVATI PUT "BEZ ALTERNATIVE".

SADASNJI PREMIJER SRBIJE ZAKLINJE SE DA NIKAD NECE PRIZNATI LAZNU DRZAVU KOSOVO, ALI PROGURAO JE ZAHTEV ZAPADA DA SRBIJA UKINE SRPSKE INSTITUCIJE NA SEVERU KOSOVA, CIME SU NJEGOVE PRAVE NAMERE NEJASNE.

ON, G-din DACIC, KAZE NECE BITI NAPLATE CARINE NA ADMINISTRATIVNOJ LINIJI IZMEDJU SRBIJE I NJENE JUZNE POKRAJINE I ODLETI U BRISEL DA SA TACIJEM RAZGOVARA O NACINU NAPLATE CARINE I FORMIRANJU ZAJEDNICKOG FONDA I DISTRBUIRANJA CARINE.

NECE BITI UKIDANJA INSTITUCIJA DRZAVE SRBIJE NA SEVERU KOSOVA(INACE , TO SU ONE FAMOZNE "PARALELNE" INSTITUCIJE DO CIJIH JE UKIDANJA NAJVISE STALO NJEGOVIM ZAPADNIM "PARTNERIMA" I NOVO STECENOM PRIJATELJU TACIJU). KORISTECI SE EUFEMIZMIMA KOJI TREBAJU DA SAKRIJU NJEGOVE PRAVE NAMERE, G-din DACIC GALOPOM NA KOJEM BI MU I BIVSI PARTNER, G-din TADIC, ZAVIDEO, ISPORUCUJE KOSOVO KAO DA JE ONO NJEGOVA NJIVA KOJU VISE NE ORE.

POSLEDNJOM IZJAVOM DA JE ON SPREMAN I O STOLICI U UN DA RAZGOVARA SA TACIJEM, POD USLOVOM DA JE TACI SPREMAN DA DA NESTO ZA UZVRAT, G-din DACIC JE, MOZDA GRESKOM, OTKRIO KAKV JE ZADATAK NJEMU NALOZEN , ALI NIJE NAM OTKRIO STA TO TACI TREBA DA DA: NESTO U NATURI ILI NA KONTU I CIJEM.

OSTAVIMO PO STRANI MORALNU STRANU OVAKVE NJEGOVE IZJAVE ALI MORAMO POSTAVITI PITANJE DO KOJIH GRANICA G-din DACIC MOZE DA SE RUGA VAZECEM USTAVU SRBIJE A DA ZA TO NESNOSI NIKAKVE POLITICKE I DRUGE SANKCIJE. NJEGOV GALOP DA PREDA KOSOVO ZA DOBIJANJE DATUMA IRACIONALAN JE, NJEGOVE NAMERE NEJASNE A RESENOST DA ON ODREDI PRAVAC I SUDBINU DRZAVE SRBIJE USMERENE SU NA DEZAVUISANJE PREDSEDNIKA SRBIJE, G-dina NIKOLICA. OVAKVE AKCIJE U SAVREMENIM DEMOKRATIJAMA MOGU SE KVALIFIKOVATI I KAO POKUSAJ TIHOH DRZAVNOG UDARA. KONCENTRISUCI POLITICKU MOC IZVAN POLITICKE MOCI PARTIJE KOJOJ PRIPADA, ON URUSAVA IZBORNE REZULTATE I VOLJU BIRACKOG TELA I SPROVODI OCITO NALOGE(USLOVE) KOJE MU POSTAVLJA EU I USA.

O OSTALIM KONTROVERZAMA KOJE PRATE G-dina DACICA DRUGOM PRILIKOM ILI NIKADA AKO ON, U MEDJUVREMENU, PODNESE OSTAVKU I UCINI USLUGU SRBIJI. OSTAJE NAM DA DO TADA DA PRATIMO RAZGOVORE KOJE ON VODI U BRISELU I ZA KOJE GA PREDSTAVNICI EU POHVALJUJU. A ONO STO TACI KAZE DA SE DOGOVORIO SA G-dinom DACICEM NIJE ISTINA, ON NE GOVORI ISTINU.

No comments:

Post a Comment