Thursday, August 11, 2016

Г-ђица Ана Брнабић и Г-ђа Кори Удовички, као лични избор


Г-ђица Ана Брнабић, нова министарка за државну управу, открила је да је лезбиан, односно хомосексуалац и припада LGBT заједници. Ако је ово што је открила , у великој мери, препоручује за министарку за државну управу и локалну самоуправу, то и није много важно.

Много је важније да је она, како рече г-ДИН Вучић, веома стручна жена која се не плаши изазова и да је она његов избор, а не неког са стране.
Неког са стране није била избор ни г-ђа Кори Удовички, досадашња министарка за државну управу, већ такође, избор г-дина Вучића.

Да ли да верујемо г-дину Вучићу на реч или да за тренутак размотримо, да ли су ове две даме на било који начин повезане и, не баш тако, избор г-дина Вучића, без утицаја са стране.
Г-ђица Ана Брнабић, на место министарке за државну управу, долази са положаја менаџера у компанији COntinental Wind Partners, Wind Park Projects in Serbia. Ова се компанија,гле чуда, појављује као расадник министарки за државну управу Србије, по личном избору г-дина Вучића.

Continental Wind Partners LLC, регистрована је у Wilmington, State  Delaware,19808 , USA, на адреси 2711 Centerville Road, Suite 400. Mr. Marck Crandall, је председник компаније. Поред г-дина Крандала у борду компаније су још три члана, небитна за овај текст. Г-ДИН Крандал ожењен је сестром г-ђе Удовички, досадашњом министарком за државну управу Србије. Као што смо напред назначили г-ђица Ана Брнабић, у поменутој фирми била је директор за Србију.
Колико ће досадашње искуство г-ђице Ане Брнабић у сфери енергетике, помоћи унапређењу државне управе Србије, остаје да видимо.

Напред смо указали шта је нова министарка открила о себи, међутим, много је важније шта нова министарка мора да покрије и о чему мора,највероватније, да ћути, покушаћемо да укажемо.

Логично је поставити питање г-дину Вучићу да ли је досадашња министарка за државну управу и садашња министарка за исти ресор, његов лични избор или, ипак и избор неког са стране. Да, очигледно је да је његов лични избор уз препоруку са стране, ко ће бити његов "лични" избор. Коинциденција да се за исту функцију изаберу две даме, које на чудан начин повезује, иста ,страна, компанија, није вероватна.
Дакле, шта г-ђица Ана Брнабић мора да покрије:
А) Wind Park Projects in Serbia( пројекат ветрењача за добијање електричне енергије у Србији), ПРОПАО је пројекат у низу пропалих пројеката предходне владе г-дина Вучића.
Б) Новембра, седмог, 2015, PostScriptum Ventures, објавио је да је Continental Wind Partners, Wind Park Projects in Serbia for sale(на продаји)
В) Влада г-дина Вучића је овај пројекат најавила као велику страну инвестицију у области чисте енергије. Из огласа за продају , може да се закључи да Continental Wind Partners LLC нити је имао средства за инвестирање , нити је намеравао да их инвестира из извора њему доступних кредита и сл.,већ је рачунао да се Србија задужи код Европске банке за обнову и развој, као и код других међународних финансијских организација. Колики је део, од евентуално добијених кредита требало да Србија исплати за пројекат, односно за фиктивно инвестирање компанији Continental Wind Partners LLC, могла би нам да открије, г-ђица Ана Брнабић.
Г) Веселом схватању страних инвестиција од стране г-дина Вучића , свесрдан допринос дају његови најближи сарадници, кумови и пријатељи, па због те чињенице, јасно је шта ће г-ђица Брнабић морати да прикрије све док је на њеној функцији не замени нека нова министарка или министар за државну управу, по личном избору г-дина Вучића. Надамо се ,када дође време, да нови министар за државну управу,после нових избора ,кад год да се десе, неће бити изабран под утицајем"страних инвеститора" или да је близак пројекту Београда на води.

P.S. Г-ђо Удовички, шта је два(2) милиона $ за пројекат  ветрењача - мрвица, није трбало рећи не.
За мање обавештене: да региструјете LLC у држави Delaware  ,може се обавити и поштом по цени око 300 USA $, и имаћете сличну адресу.
Живела Србија!!!!
No comments:

Post a Comment