Saturday, January 14, 2017

БЕЖАЊЕ ОД НЕСПОСОБНОСТИ У ВЕЧНОСТ ПРОМАШАЈА (или како Вучић планира да вас,поново,зај'бе)

Вучић не престаје да приређује представе у позоришту апсурда,где је главни глумац,режисер,сценариста и продуцент. Представу,углавном,изводи пред његовим јединим опонентима на јавној сцени-микрофоном.  Своју последњу представу извео је у далекој Индији,где је бежећи од прославе Дана Државности Републике Српске,морао да својим газдама покаже да га "србско становиште" не интересује и да је он апсолутно веран пројекту пропасти Србије.
Елем,из Индије,политичка беба деведесетих,вероватно после консултације са неким од индијских врачева,обавести Србски род да ће "неки покушати да искористе председничке изборе,не да би на њима победили,већ да би срушили Влду Србије и њене добре резултате и земљу вратили у колотечину прошлости и време хиперинфлације и огромног дефицита."
Из пристојности нећу рећи да је цитирана флоскула ординарна глупост, али ,дозволите, да је сматрамо као теоријски допринос Вучића, парламентарној демократији. Дакле,закључак се намеће: ако имате намеру да срушите "добре резултате" владе кандидујте се на председнички изборима и постаните Председник државе. Боже драги, Вучићу не пуцај у логику!
Вучић има тотално слепило о сопственој улози у "колотечини прошлости"- политичка беба,Вучић био је у време хиперинфлације wonderchild, купујући бурек Шешељу и оштро нападајући новинаре. А дефицит? Уживао је Вучић све његове благодати и тада и сада, с једином разликом, да се тада ради попуне дефицита није отимало од пензионера. Да подсетимо  борца "колотечине прошлости"-Вучића Првог, хиперинфлацију у време распада бивше државе, осмислио је режим чији је он део био. Данас, Вучић Други, страх од хиперинфлације лечи тако што његовом економском чеду непрестано даје вештачко дисање ,упумпавајући му кредите, који ће,ако му се дозволи да се и даље задужује, уништити и само чедо.
Стиче се утисак да је Вучић свестан да му је политичка каријера угрожена и да би лако могла бити започета његова криминална каријера.
Бермудски троугао његовог лутања између Шешеља,Николића и европског пута без алтернативе,изгледа као да се спрема да Вучићев брод одвуче на дно океана и заувек потопи пропаганду којом је тај брод једино био натоварен.
Спознајући немоћ да својом пропагандом бичује Србе,како би им променио менталитет и,да било шта стварно уради за добро Србије,слутим да он тражи нове путеве за свој политички авантуризам.
Два, фундаментална ослонца Вучићеве владавине озбиљно су пољуљана:
  а)  пропаганда којом он више не успева да прикрије размере ИЗДАЈЕ националних интереса Србије;
  б)  међународне околности: криза ЕУ, Trump,Путин...
Погрешни и погубни потези у област економије и, за сада,непознате размере злоупотребе власти ради богаћења његовог најужег круга пријатеља и родбине,миришу на глогов колац,владавини Вучића Другог.
Има ли Вучић прелазно решење за крај његове политичке каријере? Има и нема!
Има ако се,ипак,кандидује на председничким изборима. Пропагандна машинерија којом командује и партијом као што је СНС,на чијем је челу,обезбедио би избор за Председника Србије. Своју одлуку да се,евентуално,кандидује објаснио би тиме да он не може да одбије оно што је "општа воља народа". Оваква његова одлука имала би ништа мање,штетне,последице по националне интересе Србије,него што је његово,досадашње,руковођење Владом Србије. Зашто?
Евентуални избор Вучића за Председника Репиблике, представљао би власт Вучића Трећег. Наиме ,његова победа на председничким изборима, био би својеврстан повратак на начин владања Бориса Тадића, где је Председник Републике, био центар одлучивања о свему.
Његов, евентуални, избор за Председника Републике, решио би га неких непријатности, бар привремено, као што су: признање лажне државе Косова;продаје земље странцима;продаје ЕПС-а и Телекома;опште осиромашење Србије;распродаје природних ресурса Србије;стављање финансијског система Србије под непосредно управљање ММФ-а;потпуне деградације здравства;уништавања домаће пољопривреде;високе стопе незапослености;безнађа младе генерације;Београда на криминалу-пардон,Београда на води;Савамале;итд,итд...Фијаско Вучићевог руковођења Владом Србије, морао би да буде објављен као Бела књига штета нанетих Србији од стране председника Владе Србије. Број штета нанетих Србији није мањи него што је број министарстава у влади Вучића ,подигнут на трећи степен.
Друго,могуће прелазно решење, његове политичке каријере могу бити одлуке одређених центара моћи ван Србије:
  а)  западних, који захтевају да заврши све што је обећао,а што је против националних интереса Србије;
  б)  Руских, да учини све и остане што дуже на власт до,евентуалног,новог договора између USA, EU и Русије или USA и Русије без ЕU.
У вези са овим не треба гајити илузију о томе да Вучић ужива било какве америчке или руске симпатије ,јер и за Русе и за Американце важи правило да онај који издаје своју земљу, једнога дана издаће и сваку другу..
Непрестано понављајући да ће отићи ако за Председника Републике Србије буде изабран неко ко није из његових редова или из коалиције коју он предводи,указује да он разматра и идеју да из позадине подржи неког кандидата из "колотечине прошлости". Наравно,био би то г-ДИН Шешељ. Евентуални избор г-дина Шешеља био би за Вучића "добар " разлог за "одлазак".
У свом одласку Вучић види начин да побегне од проблема које је намерно или под притиском,мислећи да ће његова пропаганда моћи да покрије све његове промашаје.
Поменута бела књига штете која је нанета Србији од  стране власти Вучића,морала би бити обавезно штиво неком будућем, амбициозном јавном тужиоцу, који би помогао Суду да заувек укине издају као најбржи начин доласка на власт.

Живела Србија!!!
mislitidrugacije.blogspot.com
morava

No comments:

Post a Comment