Saturday, February 25, 2017

Немачке Свиње и Србски Магарци


Примећујете да сам,како за свиње(Sus, на Латинском) ,тако и за магарце(Asinus, на Латинском) употребио  велика слова. Препуштам вашој машти да одговори заштo.
Због тек завршеног првог чина мелодраме Николић-Вучић,скоро је непримећено прошла вест да је,ко би други него Он, уклонио све,последње,препреке да немачки свињар Тенисен отпочне узгајање свиња у Србији.
Дакле, коначно немачке свиње  у сред Србије.
Срдит на народ чији је Председник Владе,јер му народ није према ,његовој,Протестанској, мери и укусу, држећи frau Меркел за руку, Он ,велики вођа,шапну јој:"решио сам да укинемо Караћорћеву шницлу и да уз помоћ  велике Немачке, Србима дозволим само Viener Schnitzel(Бечка шницла). Frau Меркел климну главом и усхићено му одговори:"одлично ,шаљем ти једног од највећих свињара у Немачкој. Дај му све што ти затражи, да Србима покаже шта су Немачке свиње".
Речено-учињено. Реформатор свих пропалих реформи у Србији, велики вођа пропасти Србије, учини што је обећао frau Меркел.  Немачке свиње могу у Србију!
Читајући да су уклоњене све препреке да немачке свиње дођу у Србију, морам признати да је у мени узаврела моја ,проста, душа сељачка. Не, нисам ја,на жалост ,ни сточар нити пољопривредник, али јесам син сељака навикнут на,по некад,Карађорђеву шницлу.
Немогућа ми је анализа ове вести са рационалног аспекта. Верујем да се Милош Обреновић окренуо у гробу и уздахнуо:"зар Срби нису научили од мене како се гаје свиње,већ Немац да их учи". Да,"tempora mutantur,nos mutamur,in illis"(времена се мењају,па и ми са њим). Али да ли су Срби ,стварно,заборавили како се гаје свиње. Знам,из прве руке ,да нису али да је њихов велики вођа,понесен откривањем топле воде, уверен да ће преваспитати Србе, а пошто је схватио да шницле не расту у фрижидеру,већ му је министар пољопривреде дошпнуо да се добијају од свиња, мудро одлучио:Србији су потребне немачке свиње и свињари. Србија с поносом усваја модерне технологије: немачке свиње,као немачки Мерцедес,рече велики вођа министру пољопривреде.
Ако је статистика тачна, Србија је током 2015.те године,према Заводу за статистику, одгајила 3284000 свиња,а од тог броја 1576000 товних свиња. У периоду између 2000 и 2015.те број свиња у Србији варира са негативним трендом. Показујући ове бројеве,није ми намера да се бавим проблемима сточарства у Србијиђ, већ само да илуструјем да Срби знају да гаје свиње.
Чему онда довођење немачког свињара? Са пројектованим бројем од око 70000 товљених свиња годишње, потпуно сам уверен да Тенисен неће моћи да "врати Србију на пољопривредну мапу".
Одkуда уопште,идеја да један немачки бизнисмен бандит,свињар може и треба да поставља Србију на било коју мапу? Део одговора на ово питање је у Председнику Владе Србије,заправо у његовој патолошкој потреби да Србе учи памети,унајмљујући белосветске бандите,показујући себе као великог реформатора.
Тотално је погрешна и понижавајућа одлука ,Председника Владе Србије,да на територији Србије,дозволи изградњу свињца и тиме помаже развој сточарства једне стране , у историји нама непријатељске, државе. Да ли је оваква одлука само снисходљивост према страној корпоративној агенди,или је шта друго-процените сами.
Довођење Тенисена поставља неколико врло важних еколошких питања:
а) да ли ће Србија дозволити да свињар из Немачке у исхрани свиња користити храну са GMO;
б) да ли ће Тенисену бити дозвољено да на 3 000 хектара обрадивог земљишта узгаја GMO житарице и друго крмно биље;
г) шта ће Тенисен предузети да заштити еко-систем у чијем је фарма окружењу;
д) под којим се условимаТенисену даје у закуп зеља и које остале услове мора да испуни;
ђ) зашто Влада прво не понуди услове домаћим сточарима и не планира мере као што ЕУ има у области субвенција за сектор аграра.
Одговор зашто је Тенисену ,уопште, дозвољено да део Србије претвара у Немачки свињац,дају исти они делови естаблишмента Србије ,који су више пажње посветили да Србија добије ријалити фарму са стоком од које народ нема апсолутно никакву корист.
Поштовани сви ви који ,на селу,Србији производите храну избори су пред вама. Време је да цену вашег гласа подигнете јако високо. Немојте поклањати ваш глас човеку који је све што је дотакао, од деведесетих па до данас,као Председник Владе Србије,обесмислио и претворио у пораз Србије. Време је да им кажете не, како свињама из Немачке , тако и магарцима у Србији.

P.S: разговор фрау Меркел и великог вође је измишљен. На жалост свиње из Немачке и магарци из Србије,наша су тужна реалност.

mislitidrugacije.blogspot.com

ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!

No comments:

Post a Comment