Saturday, March 11, 2017

ПОЗОВИ ШЕШЕЉА ДА ПРОВЕРИ (да ли си на списку Запада да те смакне)

 У ,недавно,објављеном "шокантном" интервју г-дина Шешеља,датом "Куриру",на питање новинара коме би дао свој глас ( ради се о изборима за Председника Србије),ако би се бирало између Вучића и Јеремића,одговорио је да је то немогућа ситуација и да шансе да победи Вучића има он(Шешељ). На питање новинара ЗАШТО, г-дин Шешељ је одговорио:
"Па зато што Вучића не би имао ко други да контролише...."
"Сензационално" у наведеном интервју
је одговор г-дина Шешеља на питање новинара да ли мисли да је живот Вучића угрожен и да могу да га убију: "Да то је врло могуће да крену ако не могу другачије да га оборе" и додао "мислим да је све угроженији јер не извршава диктате Запада и никада му неће опростити ову везу с Русијом,набавку оружја,одбијање да им уведе санкције..."
Због ове изјаве г-дина Шешеља овај би текст могао имати и другачији наслов,рецимо:Лауфер јавља из Ленглија или чак и кум није дугме или другачији,зависно од погледа на живот Председника Владе Србије и његовог некадашњег ментора.
Морам рећи да г-дина Шешеља врло поштујем и одајем му признање за то што је наказу,звану Хашки трибунал,скинуо до голе коже..
У "сензационалном" интервју г-дин Шешељ изнео је пар тврдњи које нису у најбољим односима са логиком и више личе на маркетиншку промоцију  бившег сарадника:

А) "Вучића не би имао ко да контролише"..,ако г-дин Шешељ мисли на Вучића као Председника Владе Србије, ту контролу над Вучићем има Скупштина Србије,бар што се тиче Устава, али Скупштине Србије над њим апсолутно контролу нема. Стварну контролу над Вучићем имају оне службе од којих је доведен на власт са задатком да:
-да прихвати тзв. Бриселски споразум
-да прихвати IPAP;
-да ригидно спроводи неолиберални економски концепт;
-да финансијски Србију стави у ропство;
-да Арапима ,мимо Устава,даје земљу у закуп;
-да на тлу Србије прихвата велики број емиграната из арапских земаља и тиме мења демографску структуру у Србији;
-да највише органе власти Србије инволвира у тзв. пројекат Београд на води,суштински један криминални концепт отимања имовине од народа;
-да прихвати продају ресурса Србије:шуме,руднике,воде,обрадиво земљиште;
-да непрестано понижава народ Србије и инсистира да му промени свест ;
Ово је само део из списка онога због чега је Вучић доведен на власт. Ваша изјава да Вучића само ви можете контролисати већ дуго ноје сасвим тачна.

Б) "...никада му неће опростити ову везу са Русијом, набавку оружја, да им уведе санкције"...
Ова изјава г-дина Шешеља нема нарочито упориште у реалности:
-везе са Русијом чаки под санкцијама,у мањој или већој мери,имају све земље Западаа;
-"непочинства" које наводно Вучић чини према Западу када је Русија у питању-нису ништа више него реторичка галама, јер много је пута потврђено да Запад се не противи економским и другим везама Србије са Русијом;
-"јунаштво"  Вучића да не уведе санкције Русији,диктирано је много више тиме што је Западу
важније да Вучић испуњава све што Запад од њега тражи а да при томе Запад то не кошта нити један долар. То "јунаштво"Запад је допустио Вучићу за употребу у Србији и због бирача у Србији;
-у свакој изјави Вучић ,непрестано,понавља мантру о путу без алтернативе и о европским вредностима.
Шта мислите, због чега би неко са Запада желео да угрози живот таквом "јунаку"?

Било би врло интересантно да се у другом кругу избора за Председника чује изјава Вучића због које му је живот угрожен ,према г-дину Шешељу, али дубоко верујем да ће се Вучић,када је у питању Русија, послужити ,досадашњом, политичком фразеологијом о потреби сарадње са Русијом, а да ће инсистирати на путу Србије без алтернативе и на свему ,што је до сада погрешно учинио, под диктатом Запада.
Тврдња г-дина Шешеља да Запад жели да се отараси Вучића,укључујући и његово физичко ликвидирање, више су политичка тактика да се подигне патриотски рејтинг Вучића.

Због напред реченог г-дину Шешељу предлажем да Лауфера повуче из Ленглија,а дугме,макар било и кумовско,остави тамо где је отпало.

MORAVA
mislitidrugacije.blogspot.com
Живела Србија!!!No comments:

Post a Comment