Thursday, May 18, 2017

Јоко Оно и ОНО у Србији

Неколико дана у назад интернет радио "Снага народа", добио је,привременог, дописника из Њујорка(New York) ,Марка Јанковића. У својим првим јављањима он је обавестио слушаоце у Србији и шире да се налази на најлепшем месту у свету-Тајмс скверу(Times Square). Ту је притиснут непролазном лепотом Тајмс сквера, успео да своје мишљење о "добрим и злим" људима у политици ,змени, уз помоћ даме, наше горе лист, у "добре и добре" људе у политци и животу, а да смо ми Срби "hater'sбез разлога(hater-човек који мрзи без разлога).

Прихватајући поруке из мотивационог говора(motivation speeches) поменуте даме, он нам поручи да слика Јоко Оно и Ленона , голих у кревету, јесте оно што треба да нам буде узор за наше животе .
Лепо и племенито од Марка Јанковића, експерта за rock and roll. Међутим, Марко Јанковић, преко поменутог интернет радија, не саопштава нам само вест из rock and roll-a(што би му , иначе, препоручио да и даље,искључиво, ради), већ о политици и ,то како о Србији ,тако и шире. Основна политичка порука Марка Јанковића о ономе што нам се као лоше догађа условљено је комунистичком прошлошћу (што потпуно прихватам, као један од узрока) и
чињењем или не чињењем неких "злих" људи у политици, који су од пре неколико дана ,по Марку, постали "добри и добри" људи.
Поштовани Марко, то што нам се догађају лоше ствари, није због твог наивног веровања "о добрим и злим " људима или пак "о добрим и добрим" или због тога што не гледамо често голу  слику Ленона и Око Оно и, због тога ми не мрзимо по некада. ОНО због чега ми по некада мрзимо , има разлог у "милосрдном анђелу", у умрлим бебама у Бања Луци, у отимању КиМ, у отимању  пензионерима од пензија, у смрти мале Милице у Батајници, у Хагу у многим другим "лепотама" послатим нама, Србима, са Тimes Square, директно или посредно преко домаћих издајника у актуелној Србској власти.

Нешто сасвим лично: много је лепших места у USA него што је Times Square, зависно од наше представе о томе шта је лепота. Схватање шта је лепота за пензионера из Србије , са 20,000 динара пензије и шта је лепота за Србина , који је уживалац неке пензије у Америци, тешко је утврдити.
Још нешто: не спадам у било какве heater's -живим у Америци од 1989. године, али не стављам повез преко очију док слушам Ленона, нити мењам станицу када, преко интернет радиа "снага народа " чујем "ој Србијо мила мати".

"Да ми је неко рекао , рекао би му ала лажеш"- како неки Срби виде разлике.

mislitidrugacije.blogspot.com

No comments:

Post a Comment