Sunday, May 21, 2017

Саша Јанковић-инжењер демократије или промашај у покушају

Последњи председнички избори у Србији, непознатим чудом, из облачног политичког неба над Србијом, спустили су међу Србе Сашу Јанковића. Одмах по слетању, до скорашњи "заштитник грађана" открио нам је да у Србији нема демократије и правне државе и да је општи недостатак "универзалних цивилизацијских вредности", а да ће он ,својим политичким покретом, све то донети Србији и да ће грађанима вратити осмех на лицу.еее
Морам признати да ми је г-ДИН Саша Јанковић, овом изјавом и називом новог политчког покрета "Слободни грађани Србије", који тек што је регистровао, изазвао осмех, продужен у смех.
Од 2000-те, до данас, све политичке гарнитуре нудиле су Србима више демократије, више ЕУ, више универзалне и европске вредности. У истом периоду у Србији је све мање наведене "робе". У чему је проблем и зашто нам Саша Јанковић поново све то нуди ,у већем обиму?
На једноставно, горње питање, одговор је једноставан: оно што нам он нуди ,од 2000-те до данас преписивано нје из исте књиге глобалистичког, неолибералног светског поретка.
Тадић, Дачић, Николић, нарочито Вучић, а сада и нови претендент да нам коначно подари
"универзалне цивилизацијске вредности, Саша Јанковић, само су нека врста "политичких шармера", изабраних углавном од западних центара моћи, са задатком да "лаким обећањима" варају народ Србије.
Вредности за које се кроз нови политички покрет, залаже Саша Јанковић и које су заговарали  и још увек заговарају поменути политичари само су "лакмус папир" који треба да скрије економско уништавање Србије, пљачкање и отимања ресурса Србије, демографску промену Србије, отимање територије Србије, свођење Србије на ниво колоније а становнике Србије на ниво јевтиног ресурса који се зове радна снага.
Како Саша Јанковић замишља да политичким покретом "Слободни грађани Србије" "врати" осмех људима који немају шта ће дати деци да једу данас, људима који нису сигурни да ли ће добити пензију следећег месеца, људима којима ће "комуналци" закуцати на врата због неплаћених рачуна, људима са пеленам око струка док раде у фабрикама "страних инвеститора", омладини која нема перспективу и чија је будућност покрадена обећањима попут више демократије и више општих цивилизацијских и тзв. Европских вредности.
Као и предходни и садашњи председник-председник и ти не нудиш одговор на питање где су границе Србије. Нема назнака у политичком покрету Саше Јанковића како да Србија престане сумануто задуживање. Шта је са намером да Србија дозволи продају земље странцима и да ли је и ваш приоритет ауто пут Ниш-Тирана. НАТО?
Не верујем да Саша Јовановић и нови покрет има идеју о економској политици: да ли ће њено креирање и даље вршити ММФ и Светска банка. Имају ли "слободни грађани" одговор ћко ће командовати Србском војском: НАТО или генерали у Србској војсци. Много је непознатих одговора на тренутно стање у Србији које "слободни грађани" не нуде, осим што назив покрета показује да мислећи део жуте патке има намеру да својим маршом обезбеди трајање феудализма у Србији преко "слободних грађана" на челу са Сашом Јанковићем и кметова чији је власник, до даљњег, Вучић. Дакле, две исте политчке философије са двојицом лидера и заједничким газдом.
"Феудализам"нисам употребио грешком, на жалост, само сам констатова садашње стање које нити модерно доба, нити фарса демократије и "универзалне цивилизацијске вредности" не могу да прикрију.

Живела Србија!!!
mislitidrugacije.blogspot.com
No comments:

Post a Comment