Wednesday, July 26, 2017

ВУЧИЋ У БЛАТУ ИЗДАЈЕ

Вучићев позив за дијалог о Косову и Метохији(КиМ) јесте позив човека који је за мало славе, скочио у живо блато и, сада пошто му је блато дошло до уста, зове народ да га вади, пре но што га живо блато, заувек, не одвуче на дно. Живо блато је скупина његових "пријатеља" са Запада који почињу агресивно да од њега траже оно због чега су му "помогли" да се од радикала преобрати у напредњака, протестантске провинцијенције. "Пријатељи" од њега траже убрзано признање КиМ или му неће дати руку да га из живог блата извуку и,ако то не учини, остаће у блату заувек. Надајмо се да "паметни" Вучић добро разуме ову алегорију.
Ма колико се Александру Вучићу(АВ) не допада , али дискусију о КиМ запечатио је Св.Цар Лазар и ту дискусију оверио својом крвљу и крвљу свих оних, који су изгинули и својом смрћу одлетели тамо, одакле их АВ никада скинути не може, у простор Небеске Србије.
У сулудој идеји да Србима мења свест и укида митове АВ, као 
најцрњи комунистички
идеолог, не схвата да сваки народ на свету дугује своје постојање митовима, који му помажу опстанак кроз историјско трајање.
АВ не уме , својим преумљеним, Веберовским, умом да разуме истину Косовског боја, а још мање да схвати Небеску Србију. Он себе замишља као овлашћеног трговца Србском историјом.
Није сасвим јасно да ли је ПРАВОСЛАВЉЕ АВ-у истинскко духовно опредељење или га он само користи да завара, недовољно вичне, да у њему препознају издајника и оданог слугу оних који су га Србији наметнули.
АВ-а од када је у власти и на власт никада није занимало туђе мишљење о државним питањима, па тако његов позив да отпочне дебату о КиМ, провидан је маневар срачунат да Србе учини саучесницима његове издаје и издаје свих у ланцу пре њега, осим твораца Преамбуле ,последњег, устава Србије. Позив на дискусију о КиМ има и своју димензију у психологији АВ и зато је то само "напад демкратског пражњења".
Ако је АВ сада стало до дискусије о КиМ поставља се питање зашто нас није звао онда када је први пут, у Бриселу, легао да се ваља по поду, знајући да је то блато из кога никада неће лично изаћи, јер је прихватио Бриселски споразум, претворио административну границу у Царинске прелазе између суверених држава ,поклонио побуњеној страни телекомуникациону компанију, заузео немушти став о имовини на КиМ, гурнуо преостале Србе у институције лажне државе и много тога против Србских националних интереса и то без нашег мишљења и сагласности, већ уз аплаузе и признања "пријатеља".
АВ-у није могућа никаква расправа док се на КиМ налази Америчка војна база као потврда да је део Србије окупиран, па позивати на расправу под окупацијом је обично богохуљење. Оправдана је сумња да у условима окупације ти обавиш дикусију о КиМ само са тобом, на теби  верним медијима и обавестиш нас да постоји потпуна сагласност народа и тебе да  КиМ, сада и јавно, предаш Албанцима у свему што си већ договорио са Еди Рамом, једним од твојих "пријатеља" кога си консултовао много пре но што нама, Србима, упути позив да о КиМ дискутујемо.
Твој позив на дискусију показује твоје омаловажавање ,цинизам и надменост према Србском народу али и твој страх и анксиозност од онога што си већ учинио.
Лично не сумњам да ћеш са твојом камарилом ,уз помоћ окупатора Србије и, укинутом слободом јавне критике попут КИМ ИЛ ЏОНГА, прогласити да је народ сагласан и да прихвата све оно што си већ потписао.
 А ако у твом циничном позиву да КиМ дискутујеш са народом има бар трунке Веберовске рационалности, слободан сам да ти упутим овај предлог: понуди Албанцима договор да ће Србија кроз 100 година организовати референдум о облику више аутономије за Албанску мањину.
Твоја патетика да наша деца не гину због не решеног односа са Албанцима, јесте опасна порука и позив твојим "пријатељима" да разматрају пацификацију Војводине Шумадије, Прешевске долине, Рашке области- Србије целе, јер ВАША деца неће гинути нити за било који део Србије.
Што се тиче нас, Срба, обичних поданика драге нам Србије, ми живимо и умиремо онако како Јесењин рече: " на овомсвету живети ново није, а ни умирати новије није".
Позивајући нас да аминујемо твоју и,издају оних који на издаји раде од 2000-те,а и далеко пре 2000-те, желимо да вас упозоримо да Клетва Цара Лазара важи за вечита времена. Ти , пошто си правник, немој да заборавиш да ни Забела није затворена.

Живела, Небеска, Србија!!!


mislitidrugacije.blogspot.com
ВУУ

2 comments: