Saturday, October 14, 2017

Велики везир и комеморација Мурату l-ом


Говор Великог Везира Вучића на, свечаној вечери, коју је приредио, новом Султану Турске, Ердогану:

"Навршило се 628 година од погибије славног нам Султана Мурата l. Част ми је да вечерас,међу нама, поздравим новог Султана, велике нам, Турске, великог настављача политике Султана Мурата l- Ердогана. 
Желим да захвалим новом Султану што је донео одлуку да више, за стварање јаничара ,неће отимати децу Србске раје, већ да ће се јаничари, од сада, регрутовати од нас добровољаца.(аплауз)

Дозволите ми, да као Велики Везир покорене Србије, поводом годишњице убиства Султана Мурата l, истакнем да ми знамо име онога, ко му је на превару, избацио gastrointestinal tract, који су наше Јаничарске јединице, заједно са телом рахетли Султана Мурата l, пренеле у Муратово тулбе.
Починиоца тог убиства прогонимо ево , већ више, од 600 година. Коначно смо га лоцирали и утврдили да се крије на Косову и Метохији. Предузели смо све мере и територију КиМ смо изоловали од осталог дела покорене Србије.(аплауз)

Својим делима и освајачким ратовима Мурат l доказао је да нема стратега, ратника и војсковође који би му, од овдашње  раје, изишао на црту. Угледајући се на његово дело, ја као Велики Везир, настављам његовим стопама и, вама Султане Ердогану, приносим царству Турском-Косово и Метохију и Рашку област.(аплауз)

Да не дуљим, јагњеће печење може да се сервира. После печења да пређемо под шатор где ће наш познати уметник, ефенди Дачић, извести неколико нумера уз трбушни плес. После музичког дела биће послужена баклава.

На крају ове дивне вечери министар унутрашњих дела рапортираће Султану докле је сигла потера за Милошем Обилићем и замолити Султана да на моју молбу пошаље, као Турску помоћ, мени Великом Везиру, пар вешала која му тренутно нису у употреби.(аплауз)

mislitidrugacije.blogspot.com

Живела Србија!!!

No comments:

Post a Comment