Wednesday, December 6, 2017

Г-дин Шешељ и мутирани Вучић


Политичко-очинска благост Г-дин Шешеља према ‘чеду’ које је израстало,играјући се цртањем граница Велике Србије, разумљива је, јер није лако признати, да је чедо од  националисте,’пуцањем нечега у њему’, мутирало у Европејаца, набијеног презиром према свему што је Србско : од митова до свести па до државе. Време цртања граница Велике   Србије,према. Г- дину Шешељу било је део лепе прошлости његовог политичког чеда.

Пуцањем нечег, непознатог, у Александру Вучићу, каже Г-дин Шешељ, води га у неизвесну будућност. Нисам сигуран да ли др. Шешељ мисли да је природа онога што је пукло у АВ политичке или менталне природе, дијагноза му је уопштено, без закључка о последицама како по АВ, а нарочито по Србију.

Док је политички праотац, поменутог Александра, био на “службеном путу”до Хага, стасали Александар је карту Велике Србије, отпочео да ретушира у карту “мале Србије”засењујући Косово и Метохију тамном бојом. Оно што пре њега нису смели возачи на путу без алтернативе, да чине ни тако отворено, нити тако брзо, доласком на власт, почео је да  чини АВ. Доласком на власт шињел радикала и  мајице са твојим ликом др. Шешељу, твоје политичко чедо заменило је оделом “Boss”, а пут  – Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица аутострадом без повратка, према ЕУ. Чини ми се да је у њему пукао, у менталном смислу Father complex, жеља да поништи твој лик у њему и, замени га жељом да буде главни, да буде онај коме ће, његова политичка чеда, носити гајбице, а уместо бурека, сваког јутра, савијени пред њим, клицати му да је највећи, најпаметнији и да су му најоданији. Ниче је у њему пробудио жељу за моћ, а Вебер протестанта. Све остало код њега је почело да се одвија по реду: од Београда на води, продаје земљишта странцима Арапима, како би Србског сељака “учили”да гаји пшеницу; инсистирање да нам промени свест и укине прошлост и историју па до предаје КиМ Шиптарима.

Оно што је “пукло у њему”, др. Шешељ, зове се издаја и тај “пуцањ”уперен је на нас, Србе. Надам се да и ти осећаш да је то пуцање у тебе, поштовани др. Збуњује нас г-дине Шешељ да немаш храбрости, бар мало од оне храбрости, колико си нам показао у Хашкој судници и, твоје политичко чедо, назовеш, теби својственим речником-издајник.

Зашто др. Шешељ тражиш помиловање за онога који је “пукао”и који твоје идеје, са којима је постао ово што јесте, сахрањује заједно са твојим мапама и при том црта његове мапе са оловком окупатора, правећи твоју Велику Србију у малу. Зашто.?

Живела Србија!!!
Mislitidrugacije.blogspot.ckm

No comments:

Post a Comment